FleksTekst Home FleksTekst Tekstschrijven FleksTekst Portfolio FleksTekst Schrijfbedrijf FleksTekst Opleiding en ervaring FleksTekst Persoonlijk

PERSOONLIJK

Aan de hand van enkele foto’s krijgt u meer te weten over de persoon achter FleksTekst Schrijfbedrijf.

DE FAMILIE

Even voorstellen. De familie Drolenga, compleet met mijn moeder, broers en zussen, neven en nichten. Het portret is gemaakt tijdens ons familieweekend van eind 2006. Ik sta zelf achteraan, helemaal links.

DE SPORTIEVE FAMILIE

 

De Drolenga’s zijn erg sportief. Vooral voetbal, maar ook wielrennen en hardlopen zijn favoriet. Op de foto ziet u aangegeven met de pijlen mijn voetballende neefjes Stefan en Matthijs in de Euroborg staan, het stadion van FC Groningen. Zij bereikten daar de halve finale van de Shoot Out-bokaal, een penaltytoernooi. Verder spelen ze elke week bij de vereniging Oosterparkers de pannen van het dak.


(Bronnen: foto boven (www.fcgroningen.nl) en onder (www.marathonphotos.com)

Ook knap was de prestatie van broer Menne, die in augustus 2006 zijn eerste – en volgens eigen zeggen ook laatste – marathon liep in de Groninger Stad Marathon. Ik vergezelde Menne daarbij om hem af en toe te bevoorraden en waar nodig op te peppen. Zelf vond ik de marathon een eitje maar ja, die legde ik dan ook per fiets af…

In zo’n sportieve familie word je eigenlijk vanzelf ook sportfanaat. Hierover meer bij de volgende foto’s.

DE VOETBALLER

Hier een teamfoto van mijn voetbalclub GRC uit Groningen. Ik sta in de achterste rij, derde van rechts. Elke zaterdagmiddag spelen we onze wedstrijden op recreatief niveau. Wat we in onze wedstrijden tekort schieten, compenseren we na afloop ruimschoots tijdens de ‘derde helft’ in de kantine.

DE WIELRENNER

Ook wielrennen vind ik een prachtige sport. Ik fiets veel op eigen gelegenheid, maar doe ook aan georganiseerde tochten mee. Op de foto ziet u mij in actie op de bekende fietsberg l’Alpe d’Huez.

Ik fiets in de eerste plaats voor de lol, maar daag mezelf daarbij ook graag uit. Zo volbracht ik in 2003 La Marmotte, een zware tocht over vier Franse Alpencols en in 2006 de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Na het afscheid van mijn laatste werkgever ben ik in de zomer van 2007 drie maanden op fietsreis geweest door Europa. Ik kwam herboren, fris en vol energie terug om als freelancer te beginnen. Wat een verfrissende combinatie van lichamelijke inspanning met prachtige natuur al niet kunnen doen met een mens!

DE SKIËR

 

Ook ’s winters is het prachtig in de bergen. Bijna ieder jaar ga ik met vrienden op skivakantie. Op bovenstaande foto zit ik (tweede van rechts) in de skilift in het Duitse Winterberg.

Deze foto nam ik met mijn mobiel vanuit onze hotelstudio in het Franse Le Corbier, omdat ik gefascineerd raakte door het prachtige berglandschap rondom dit skioord.

DE TOESCHOUWER

Ook passief geniet ik erg van sport en dat blijft niet beperkt tot de tv. Sinds jaar en dag ben ik trouw supporter van FC Groningen. Het nieuwe Stadion Euroborg is prachtig geworden, maar regelmatig denk ik met weemoed terug aan die authentieke Engelse voetbalsfeer van het Oosterparkstadion. In de gele cirkel ziet u ons daar nog op de tribunes zitten. Het oude station is helaas gesloopt voor woningbouw.

DE ARTIEST

Tot slot is muziek een passie van mij. Die ‘liefde voor muziek’ – copyright Raymond van ’t Groenewoud – is mij door mijn broers met de paplepel ingegoten: van ABBA tot Zappa, van klassiek tot house. Ik heb vrijwel altijd wel muziek opstaan, of het nu thuis is of in de auto. Mijn muzikale smaak is breed, al is die sinds mijn jeugd wel veranderd.

 

Ook actief heb ik mij op muziekgebied uitgeleefd. Ik volgde orgel- en gitaarlessen, was dj op feesten en partijen en speelde ook in een coverband.

Door tijdgebrek blijven mijn optredens nu beperkt tot thuis tokkelen op mijn gitaar of een incidenteel optreden met mijn broer tijdens een familieweekend. U kunt mij dus niet meer boeken als artiest, maar gelukkig wel als tekstschrijver!